Du kan bremse hårtapet

21 april 2020
Johanne Hansen
Du kan bremse hårtapet

Mange menn vil oppleve at håret blir tynnere med alderen. Det kan være hurtig voksende viker, en stadig gryende måne eller en gradvis uttynning av det som engang var en flott og vildtvoksende manke. For mange er det en uungåelig skjebne, som kommer med alderen. Noen aksepterer det stilletiende, mens andre kjemper med nebb og klør for å unngå det. Hvis du vil ta kampen opp mot hårtapet, så finnes det i dag en hårtap behandling som faktisk virker. 

Pure Grow har utviklet en serie av produkter mot hårtap, som kan hjelpe deg som er ung og opplever hårtap for første gang, samt deg som har opplevt hårtap over lenger tid. Hår produktene til Pure Grow reduserer hårtap, og gir vekst til nytt og sterkere hår. Produktene fungere på den måten, at de øker blodsirkulasjonen i de utsatte områdene. Forøket blodsirkulasjon vil gi hårsekkene som lider under mangel på næring, ny vekst. På denne måten kan produktene reaktivere veksten av håret. 

Det som skjer når man opplever hårtap, er at et hormon kalt for DHT, legger seg som en hinne i hodebunnen. Økt tilstedeværelse av DHT, fører til at hårsekkene ikke får næring, og kommer i en hvilende tilstand. Når dette skjer, er det utrolig viktig å starte behandlingen av hårtapet så hurtig som mulig. Det er nemlig fullt mulig å vekke de hvilende hårsekker, sånn at de begynner å vokse igjen. Det er derimot vanskeligere å gjøre noe med hårsekker som allerede er døde. 

Hvis du opplever et begynnende hårtap, så er det altså mulig å bremse det, hvis du reagerer hurtig.

Selv om hårtap ofte er hormonelt betinget, og kan gå i arv igjennom generasjoner, kan du forebygge ved å leve et balansert og sunt liv. Det er nemlig flere faktorer som påvirker tapet av hår, hvor kostholdet er en av dem. En annen faktor er om du blir ramt av stress. Stress kan som bekjent både gi grå hår og et økt tap av hår. Det er derfor viktig at du sørger for at det er plass til avslapning og ro, i en ellers travel hverdag. 

Flere nyheter