En kraftmåler kan måle krefter som er satt i spill

16 september 2019
Mathias Bjelland
En kraftmåler kan måle krefter som er satt i spill

Slik foregår QA i praksis

Har du noensinne lurt på hvordan diverse produkter faktisk testes før de utvikles og deretter distribueres til brukerne? Det er tross alt ikke bare å sende for eksempel en bil til en forbruker og la dem kjøre den. Strenge regler ligger bak her. Du har kanskje for eksempel sett tester for kollisjoner, der utstillingsdukker sitter i passasjersetet, slik at ingeniører kan teste hvor stor kraft er involvert i kollisjonen. 

QA, eller Quality Assurance, foregår innenfor en rekke forskjellige bransjer. For eksempel brukes kraftmåler ofte for å forstå akkurat hvor mye et produkt kan tåle av kraft. Hvor mye kan for eksempel en fjær tåle når du strekker den? Dette kan en kraftmåler ta seg av å besvare relativt lett, og alt du skal gjøre er å la måleren tåle litt trykk, noe en kraftmåler faktisk kan gjøre helt av seg selv. 

En kraftmåler kan spare mye penger

En god kraftmåler kan totalt sett spare en bedrift for veldig mye penger. Dersom produktene ikke testes grundig av bedriften selv, så vil nok forbrukerne sette produktene på noen virkelige prøver. Da er det synd om produktene ikke tåler forbrukernes test og går i stykker – eller enda verre skader forbrukerne. Dette kan fort bli katastrofalt for bedriften.

Tapte kunder, og muligens søksmål er faktisk resultatet av å ikke teste de produktene en selger grundig nok. Derfor er det beste rådet til deg som driver innen produksjon å la produktene gå gjennom et par grundige tester. Det koster selvfølgelig ekstra, men det er så viktig at produktene er klare for markedet før de sendes ut. 

Ved en god test kan du dessuten bare lene deg tilbake og vite at produktet er trygt å bruke. Muligens er fortsatt ikke produktet best i verden, men du slipper i hvert fall problemer med søksmål blant annet!

Flere nyheter