Er du nervøs for tannlegebesøket?

28 januar 2023
Johanne Larsen

Er du nervøs for et tannlegebesøk? Da er du ikke alene. Det er mange som er nervøse eller desidert redde for å gå til tannlegen, men hvorfor er det egentlig sånn? Og hva kan man gjøre for å bli kvitt frykten? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor har mange tannlegeskrekk? 

For hvorfor har egentlig mange tannlegeskrekk? Hva er det man er redd for? Du vil kanskje bli overrasket over å høre at det er forskjellige ting man kan være redd for når det kommer til å ha tannlegeskrekk eller å være redd for å gå til tannlegen. For noen handler det om smerte, eller frykten for smerte. Det er rett og slett fordi munnen er veldig sårbar, og mange har erfart at det å bore eller trekke, kanskje til og med rotfylle tenner, kan være en omfattende prosess. Den andre grunnen til at mange er redde for tannlegen handler kanskje overraskende nok om penger. Det er rett og slett mange som er redde for at tannlegebesøket skal bli veldig dyrt, og gå ut over faste utgifter.

Finn en tannlege du stoler på

tannlege

Det er ingen tvil om at tannlegeskrekk i mange tilfeller kan komme av at man har dårlige erfaringer med en tannlege eller et tannlegebesøk – kanskje allerede som barn eller tenåring. Da er det viktig at man vet hva man kan gjøre for at det skal bli bedre. Les mer og finn en tannlege du kan stole på på https://valentinlysttannlegekontor.no/. Det er nemlig viktig at vi går til tannlegen jevnlig for å forebygge skader som kan lede til – ja, dyre og potensielt mer omfattende tannlegebesøk. Det er heldigvis sånn at de fleste tannleger har god fokus på smertelindring, og det finnes bedre og nye typer bedøvelse som gjør at tannlegebesøket har utviklet seg litt siden man var barn eller ungdom. 

 

Flere nyheter