Hva er en skjønnhetsgarderobe?

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Du har kanskje ikke tenkt over at man har en garderobe med skjønnhets- og hudpleieprodukter, på samme måte som man har klær i skapet man roterer mellom. Når man har et bevisst forhold til skjønnhetsgarderoben, er det lettere å organisere og sette det i system. Hva trenger man? Hvilket formål har de ulike produktene? Hvilke looks vil man sette sammen? 

Sminke- og parfymegarderobe

En sminke- og parfymegarderobe, er to typer skjønnhetsgarderober mange opererer med, kanskje helt uten å vite det. Det er jo sånn at selv om mange velger seg èn signaturduft, så er det greit å ha flere dufter som passer til ulike anledninger, og ikke minst årstider. En tung parfyme kan fort bli for mye i varmt og fuktig sommervær, men kanskje gi den helt rette stemningen på kalde vinterkvelder. Derfor er det avgjørende at man tenker over hvilke ulike fasetter av ens personlige preferanser man vil utstråle med duftgarderoben og de duftene man velger. Noen kan kanskje også brukes sammen i lag, såkalt layering. Det er blitt svært populært.

Hårfjerning

En sminkegarderobe forutsetter på sin side at den sminken du har er noe du faktisk har bruk for, og har et formål. Det er produkter du har testet og liker, og ikke bare den øyenskyggen du kjøpte ved en feil og aldri brukte. Det er viktig at det er ryddig og oversiktlig, så du vet hva du har og får brukt alt til sitt formål. 

Trenger ikke bare være sminke 

Skjønnhetsgarderoben trenger ikke bare bestå av sminke, den kan faktisk innebære alle de tingene som får deg til å føle deg vel. Det kan også være rutiner du har, som hårfjerning hos en profesjonell, kanskje til og med laser, og ting som å få farget vipper og bryn. Når man har en rutine på disse tingene, så er det lettere å holde ved like, og man kan føle seg fin hele tiden. Da går det på en måte av seg selv. 

Flere nyheter