Hva er lån uten sikkerhet?

15 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Kanskje du har hørt om «lån uten sikkerhet», men hva betyr det egentlig og hvordan kan man ta opp slike lån? Alt dette kan du få svar på her.

Hva betyr det å låne uten sikkerhet

Når man tar opp f.eks. et boliglån, så fungerer det ved at man stiller pant i fast eiendom. Slik har banken altså en sikkerhet for beløpet, dersom du kommer i en situasjon der du ikke kan eller vil betale tilbake lånet. Det er altså en type garanti for långiver, som gir dem en større sikkerhet når de skal låne store beløp til private.

Når du låner uten sikkerhet må du altså ikke stille sikkerhet i fast eiendom, og denne metoden ser vi blant annet ved forbrukslån. Det betyr at banken har en større risiko ved lånet, fordi de ikke har samme garanti hvis du misligholder gjelden din. Derfor er renten vanligvis litt høyere ved denne type lån. 

Fordelen for deg som forbruker er altså at du får større fleksibilitet, og at det ikke er krav til at du må eller kan stille sikkerhet i fast eiendom. Ulempen er at kostnadene vanligvis er høyere som et resultat av denne risikoen.

lån uten sikkerhet

Hvordan kan du ta opp et forbrukslån

Vil du ta opp et lån uten sikkerhet, da har du muligheten til å gjøre det online. Dette er ofte raskere og enklere, og så gir det deg mulighet for å få bedre oversikt over dine forskjellige muligheter.

Hos www.swiftbanker.no har de samlet mange av de større norske banker, og det betyr at du kan hente inn og sammenligne tilbud fra mange forskjellige långivere på samme tid. Det gir deg en stor fordel når du skal finne frem til det beste og billigste forbrukslån for nettopp din situasjon, og det kan spare deg for mye penger i siste ende.

Flere nyheter