Hva skal jeg tenke på når jeg skal finne min signaturduft?

01 september 2021
Johanne Larsen

Duft er utrolig viktig for oss mennesker, og hvilke dufter vi velger å omgi oss med – og ha på oss, sier mye om hvem vi er. Derfor er det mer og mer vanlig å ha en signaturduft, men hva er det egentlig, og hva skal du tenke på når du skal finne den? Det kan du lese mer om her. 

Finn din signaturduft

En signaturduft er en duft eller en parfyme som alle forbinder med nettopp deg. Den behøver ikke å være unik, men den kan ha noter eller assosiasjoner som forteller noe om hvem du er. Det er også sånn, at takket være hudens kjemi, så dufter de fleste parfymer litt forskjellig på alle mennesker. Derfor er det lurt å prøve parfymer før man bestemmer seg helt. 

Signaturduften kan være kjernen i parfymearsenalet ditt, og man kan ha en lett versjon til sommerbruk og kanskje en litt tyngre til vinteren. Det er helt opp til deg, for det er ikke sånn at man nødvendigvis bare trenger å velge èn duft. 

Hvorfor velge bare èn signaturduft?

Det er viktig å finne seg en god signaturduft, men det betyr faktisk ikke at du er begrenset til bare èn parfyme. Det er nemlig mulig å finne flere signaturdufter, akkurat som du har en stil basert på alle plaggene i garderoben din. Du har plagg og antrekk til forskjellige anledninger, som kanskje passer inn i en overordnet stil, og sånn er det også med parfyme. Man kan med andre ord skape en hel liten garderobe av parfymer som passer til ulike anledninger og behov. Noen ganger handler det nemlig også om hva man er i humør til. 

Billige parfymer gjør at du enkelt kan prøve flere forskjellige parfymer, og finne frem til den eller de som passer perfekt for deg. Da kan du enkelt bygge deg opp en egen liten parfymegarderobe, så du alltid har en duft som passer 

Flere nyheter