Hvorfor skal jeg sende pakker med sporing?

15 april 2020
Johanne Hansen
Hvorfor skal jeg sende pakker med sporing?

Mange bedrifter sender pakkene sine med sporing. Grunnen til at de gjør dette er fordi kunden har mulighet til å følge med på hvor pakken er, og når den forventes å ankomme. Dette gir trygghet, og er tillitsskapende, for bedriftene og kundene. Men faktisk er det ikke bare bedrifter som kan ha glede av å sende pakke med sporing, også for deg som privatperson kan det, i noen tilfeller, gi mening å spore pakkene du sender. 

Det er ikke så ofte vi sender pakker med posten, men når vi gjør det, så kan det være godt å vite at pakken kommer sikkert frem til mottakeren. Spesielt hvis du skal sende pakker over store avstander, kan det være en god ide å sende pakken med sporing. Når pakken skal transporteres over store avstander, gjennom flere land og enda kontinenter, så er risikoen for at den forsvinner, eller forsinkes, større. Hvis du har sporing på pakken, så er det lett å finne ut av hvor den er havnet. 

Hvis du derimot skal sende en pakke innenlands i Norge, så er det ikke nødvendig med sporing på pakken. Det er dyrere å sende en pakke med sporing, og når pakken ikke skal transporteres over lengre avstand og tid, så kan det være forvirrende med sporingen. Den når simpelhen ikke å følge med pakken, og kan sende ut forskjellige informasjoner.

Du kan også velge å sende en pakke rekommandert. Dette betyr at mottakeren skal vise ID, og signere ved mottatt pakke. Dette er kun aktuelt hvis du sender en pakke med verdifullt, eller sensitivt innhold. 

Hvis du skal sende en pakke, så tenk over hvor langt pakken skal sendes, og om det vil gi deg ekstra ro i magen med en sporing på pakken. Det er selvfølgelig litt dyrere, og en mer omfattende prosess når pakken skal sendes med sporing. 

Flere nyheter