Hyr inn en regnskapsfører i dag

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Hyr inn en regnskapsfører i dag

Ansett en regnskapsfører

Å ansette en regnskapsfører kan være en veldig slitsom prosess. Dette fordi regnskap er en veldig presis prosess og ikke alle har forpliktelse til detaljer som er nødvendige for å bli regnskapsfører. Bare fordi noen er uteksaminert med en regnskapsgrad, betyr ikke det at de vil være en god regnskapsfører. De kan ha vært smarte nok til å bestå alle kursene, men de har kanskje ikke arbeidsmoral eller til og med kvalifikasjonene til å være sertifisert regnskapsfører i Norge.

En av de viktige tingene en ansettelsesansvarlig trenger å se etter hos en regnskapsfører er selvfølgelig kvalifikasjonene. Hvis kandidaten ikke har de nødvendige kvalifikasjoner og attester for å bli regnskapsfører, spiller det ingen rolle om de har en god personlighet fordi de ikke lovlig kan bli regnskapsfører. De nødvendige kvalifikasjonene bør være på kandidatens CV, vanligvis øverst siden det er den viktigste detalj.

Hvordan bestemmer du den riktige regnskapsfører?

Det er viktig at ansettelsessjefen ser opp kandidaten og deres kvalifikasjoner hos de rette myndighetene. Dette for å sikre at kandidaten ikke lyver om sertifiseringene sine. Hvis ansettelsessjefen skulle påta seg en person som ikke har juridiske kvalifikasjoner, kan selskapet komme i problemer en gang i fremtiden hvis personen gjør en stor feil eller regjeringen bestemmer seg for å revidere selskapet og finner ut av dette.

Hvis kandidaten bestått denne runden, er det neste ting ansettelse av ledere bør gjøre er å vurdere kandidatens personlighet. En god regnskapsfører er noen som tar hensyn til detaljer. Dette fordi regnskap handler om detaljer. Alt må registreres nøyaktig ellers vil selskapet motta unøyaktig informasjon som kan påvirke måten de opererer veldig negativt på. Hvis kandidaten viser at de kan jobbe hardt og produsere presist arbeid, kan det være fornuftig å ansette dem.

Da kan din bedrift få sårt trengt hjelp med regnskapet fra en god regnskapsfører fremover!

Flere nyheter