Leker som gir barn en god utfordring

02 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Lek er gøy, men det kan også være lærerikt og gjøre at man utvikler en rekke evner. Her skal vi se hvordan man kan bruke leker som gir en god utfordring og hvor man enkelt kan finne dem. 

Utfordre og utvikle evner med lek 

Barn leker hele tiden, men visste du at lek også bidrar til at barnet utvikler evner det får bruk for senere i livet? Det kan være alt fra helt praktiske evner til evner som man trenger i sosiale sammenhenger. Derfor er det også lurt å leke med andre barn, og du som voksen kan med fordel også leke med barnet og engasjere deg i lek. Det er det også mange fordeler ved.

Plus plus

Men det gjelder selvfølgelig også å ha de riktige lekene for å utvikle de ferdighetene man skal, og noen leker er rett og slett bare bedre i dette henseendet enn andre. Det finnes for eksempel tog som puslespill, som gjør at barnet lærer seg å tenke helhetlig og se sammenhenger, og putteleker og andre lignende leker som lar barnet løse en slags liten oppgave som det kan, ja – nettopp pusle med. Det er også noe viktig ved å bygge ting. 

Plus plus er en sånn type leke som er blitt svært populære, både fordi de bidrar til å utvikle finmotoriske ferdigheter, men også fordi de er utrolig morsomme å lee med. Derfor er det at de er blitt så populære i barnehager og i småskolen, fordi man har noe man kan være kreativ med og lære noe av samtidig. 

Finn utfordrende leker på nettet

Man kan heldigvis finne utfordrende leker som man kan bruke til å utvikle en rekke ferdigheter på nettet. Her finner man et stort utvalg, hvis man sammenligner med utvalget i fysiske butikker, og kan lese mer om de forskjellige lekenes formål. 

Flere nyheter