Neglesoppbehandlinger: Hva du bør vite

16 mai 2023
Eivind Øi

Neglesopp er en vanlig tilstand som rammer mange mennesker, og kan føre til at neglene blir misfargede, fortykkede og skjøre. Heldigvis finnes det behandlinger som kan hjelpe til med å fjerne neglesopp og gjenopprette neglene til sin tidligere tilstand. I denne artikkelen vil vi diskutere ulike typer behandlinger for neglesopp og hva du bør vite om dem.

Hjemmebehandlinger

Det finnes flere hjemmebehandlinger som kan hjelpe til med å bekjempe neglesopp. En av de mest populære er å påføre en blanding av eddik og vann på neglen. Dette kan bidra til å drepe soppinfeksjonen og gjenopprette neglen til sin tidligere tilstand. En annen hjemmebehandling er å påføre te-treolje på neglen, som også kan bidra til å drepe soppinfeksjonen.

Det finnes også en rekke over-the-counter-behandlinger for neglesopp som kan kjøpes på apoteket. Disse behandlingene kan omfatte antifungal krem eller lakk som påføres direkte på neglen. Det er viktig å følge instruksjonene nøye for å sikre at behandlingen er effektiv.

Neglesopp behandling

Laserbehandlinger

En annen behandling for neglesopp er laserbehandling. Dette innebærer bruk av en laser som kan drepe soppinfeksjonen og gjenopprette neglen til sin tidligere tilstand. Laserbehandling er vanligvis dyrere enn andre behandlingsformer, men kan være mer effektiv og ha færre bivirkninger.

I noen tilfeller kan oral medisinering være nødvendig for å behandle neglesopp. Dette innebærer å ta medisiner som bidrar til å drepe soppinfeksjonen fra innsiden av kroppen. Oral medisinering kan ha bivirkninger, så det er viktig å diskutere med legen din før du starter behandlingen.

Hva du bør vite før du starter behandling

Før du starter en neglesopp behandling, bør du først og fremst sørge for å få en riktig diagnose fra en helsepersonell. Det er også viktig å følge instruksjonene for behandlingen nøye og være tålmodig, da det kan ta tid før neglen gjenopprettes til sin tidligere tilstand.

Neglesopp kan være en plagsom tilstand, men det finnes flere behandlinger som kan hjelpe til med å fjerne infeksjonen og gjenopprette neglen til sin tidligere tilstand. Hjemmebehandlinger og over-the-counter-behandlinger kan være effektive i mindre alvorlige tilfeller, mens mer alvorlige tilfeller kan kreve laserbehandlinger eller oral medisinering. Det er viktig å få en riktig diagnose og følge instruksjonene for behandlingen nøye for å oppnå best mulig resultat.

Flere nyheter