På tide med nytt garasjetak?

03 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide å tenke på å legge nytt garasjetak? Eller kanskje du er i ferd med å bygge et skur eller en garasje? Her skal vi se litt nærmere å hvilke alternativer du har når du skal friske opp garasjetaket, det kan nemlig forbedre garasjen betraktelig. 

Hva skal jeg velge? 

Det er jo sånn at det finnes mange forskjellige typer tak på markedet, og dermed er det ikke bare lett å vite akkurat hva man skal velge. Hvis vi skal se litt pragmatisk på det, så er det lurt å velge etter hva slags utseende du velger, og etter hvor lenge du vil at taket skal vare. Det er nemlig sånn at ikke alle takplater eller taktyper holder like lenge. Det er ulike levetid på alt. Det er for eksempel noen taktyper som har eksepsjonelt lang levetid, som for eksempel naturskifer – de kan man fort ha i 100 år med godt vedlikehold, altså i flere generasjer. Sånn er det ikke med for eksempel takpapp, som gjerne bare holder i et par årtier.

Men det er også en del nye og spennende materialer på markedet, som egner seg svært godt til mange konstruksjoner, for eksempel skur eller garasje. Trapesplater i polykarbonat er en av disse taktypene, som er helt perfekt for deg som skal bygge garasje eller legge nytt tak på skur eller garasje. Man kan nemlig bestemme lysforholdene litt selv med akkurat denne taktypen. Men hvordan er det mulig?

Det er sånn at polykarbonat er en type plastikk, og derfor kan man altså få et holdbart, men forholdsvis gjennomsiktig tak som slipper gjennom dagslys. Hvis du skal bruke garasjen som hobbyverksted, eller et skur, for eksempel, så er denne typen tak perfekt så man får naturlig dagslys inn når man jobber. Da blir det ikke et mørkt og dystert rom, men noe man kan bruke på dagtid. 

Flere nyheter