Pass godt på båten din, også gjennom vinteren

02 april 2020
Johanne Hansen
Pass godt på båten din, også gjennom vinteren

Når vinteren banker på, så bør alle båteiere være godt forberedt. Først og frem skal du vurdere om båten skal opp på land, eller om den kan klare vinteren på vannet. For mange båteiere, så er det mest naturlige valg at båten står på vannet. Det kan også være mangel på vinterlagrings plasser, som gjør at muligheten for å flytte båten på land, dessverre ikke er der. Sørg for at din båt kommer godt igjennom vinteren.

Dessverre så ser man hvert år båter som synker, eller holder på å synke. For unngå dette er det viktig at man forbereder seg godt, både på dårlig vær og kraftig vind. Hvis du vælger å ha båten liggende på vannet, så er det vigtig at du følger med, og ser til båten med jævne mellomrom. 

Uansett om du velger at båten skal overvintre på land, eller på vannet, så er det en god ide å drenere alt vann. dette hjelper mot frostskader. Når våren endelig kommer, vil du også være takknemlig hvis du investerte tiden til å ta en grundig rengjøring af skogen, før vinteren kom. Smuss og skitt er vanskeligere å fjerne hvis det har vært på båten gjennom hele vinteren, du sparer derfor både tid og krefter på å gjøre den godt og grundig ren, før vinterlagringen. 

Norge har en lang kystlinje, og flere havnebyer. I noen havnebyer er det muligheter for å leie vinterlagrings plass til båten. I Bergen kan du finne båt hoteller som er spesiallaget for lagring av båter. Fordelen med å ta båten på land over vinteren, er selvfølgelig at den er bedre sikret for storm og dårlig vær, samtidig som det gir muligheter til å bruke vinterens mørke måneder, til å renovere båten. Hvis du vinterlagrer båten på land, kan u ha en en båt som er i tip top stand, og klar til langtur, når våren endelig melder sin ankomst. 

Flere nyheter