Redd for å låse deg ute?

25 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange som er svært redde for å låse seg ute, og det er ikke så rart. Man føler seg sjeldent mer hjelpeløs enn hvis man står utenfor egen inngangsdør, uten mulighet for å komme inn. Men hvordan kan man unngå denne situasjonen, og hva skal man egentlig gjøre hvis den oppstår? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hva gjør jeg? 

Mange av oss har smekklås, og det vil si at man ikke trenger nøkkelen for å låse seg ut. Dermed stiger også risikoen for at man kan komme til å låse seg ute, hvis man lukker døren uten å ha fått med seg nøkkelen. Hvis man mot all formodning er så uheldig å glemme nøkkelen, hva gjør man egentlig da? Da skal du kontakte en låsesmed!

Med for eksempel en låsesmed i Drammen, kan du være sikker på å få hjelp i nærheten hvis uhellet mot all formodning skulle være ute. Heldigvis har mange låsesmeder døgnvakt så man kan få tak i dem og få hjelp selv om det er midt på natten eller kanskje til og med helg. 

låsesmed Drammen

Unngå å låse deg ute

Tro det eller ei, men det er faktisk noen ting du kan gjøre helt selv for å unngå å låse deg ute og dermed stå i en uheldig situasjon. Det er for eksempel en god ide å få laget ekstranøkler som man kan ha i for eksempel forskjellige vesker. Da er det ikke sånn at man står uten nøkler, selv om man har glemt å ta dem med.

At en nabo, familiemedlem eller venn har en ekstranøkkel, kan også være en god måte å unngå å låse seg ute på – da er det alltid noen som kan komme til unnsetning, i tilfelle du har smekket deg ute. Å være litt føre var er altså et godt prinsipp her. 

Flere nyheter