Skift ut detaljer som vinduer og dører i boligen din

31 juli 2021
Johanne Larsen

Det er faktisk en god grunn til at det gjør en stor forskjell å skifte ut vinduer og dører i boligen din. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du aktivt kan bruke dette i innredningsprosessen, og hvordan det faktisk kan bidra til å bli en vesentlig oppgradering av boligen din. 

Understrek den stilen du vil ha 

Vinduer og dører kan først og fremst være et effektivt element når man vil understreke den stilen man ønsker i boligen sin. Det kan for eksempel være gjennom å velge dører med klassiske og elegante detaljer, hvis man vil fremheve eller løfte frem noen klassiske detaljer som stukkatur og paneler i boligen. Det kan være elementer som går igjen, men man kan også velge å gå i motsatt retning, og velge detaljer som skaper en kontrast. Det kan for eksempel være ved å sette inn hypermoderne dører i en eldre bolig med mange historiske og klassiske detaljer – eller omvendt.

Det er helt opp til deg og din stil. Det viktige er, at dette er et element man ofte glemmer når man skap pusse opp, til tross for at det er viktig. Noen ganger er det nemlig ikke mer som skal til når man skal oppgradere et rom. Kanskje er det akkurat det som skal til for at boligen din fremstår flott og velpolert? Det er jo det uttrykket mange av oss ønsker oss i dag, men det er vanskelig å oppnå hvis ikke detaljer som dører og vinduer er på plass.

I tillegg kan det å skifte ut vinduene også sørge for å isolere boligen bedre – og unngå å bruke unødvendig mye varme. Noen ganger kan det også lønne seg å skifte ut begge disse tingene samtidig, så man får et uttrykk som passer sammen, og dermed får boligen til å virke sammenhengende visuelt. 

Flere nyheter