Tenk på dette når du skal dyrke selv

27 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er blitt utrolig populært å dyrke selv, både i verandakassen og på små jordflekker. Ikke minst er drivhus blitt en stor ting for både hytte- og huseiere. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke på når du skal dyrke selv. Er det noe alle kan få til – og hvordan? 

Kan alle dyrke selv?

Det store spørsmålet for mange som er nysgjerrige på å dyrke, er om det er sånn at alle kan dyrke selv? Er det noe man kan prøve seg på hjemme, eller må man gjøre mange forberedelser med et uteområde? Det er mange ting man rent faktisk kan slippe unna med å dyrke i vinduskarmen eller på verandaen, og dette kan for mange være en god arena å prøve seg på hvis man vil sjekke om det er noe for en, eller om man rett og slett får det til. 

Man trenger altså bare en verandakasse, en vinduskarm, og gode lys- og vekstforhold for det man skal dyrke. Det kan være alt fra krydderplanter til avokadoer og tomater. Det er mange muligheter, og du finner mange smarte guider på nettet som gjør at du enkelt kan finne en måte å gro dine egne grønnsaker og urteplanter på. Da blir du selvforsynt med noen ting, som du slipper å kjøpe i butikken. Det er både billigere i de fleste tilfellene, og ikke inst mye bedre for miljøet. 

led

Bruk led vekstlys for å få det til å spire og gro

Hvis lysforholdene der du skal gro, uansett om det er i drivhus eller i vinduskarmen, er litt utfordrende, så er det en god ide å se litt nærmere på det man kaller vekstlys. Optimale forhold får man med det som kalles led, se gode eksempler påhttps://ledlyskilder.no/19240-vekstlys.Vekstlys gjør at du enkelt kan justere forholdene for plantene dine, og sørge for at de får det de trenger av lys. 

Flere nyheter