Tenker du nok på UV-beskyttelse?

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange som har begynt å tenke mer og mer på UV-beskyttelse, og det er rett og slett fordi vi er blitt klar over hvilken skadelig effekt disse strålene kan ha på huden vår. Derfor er det en god ide å sette seg litt inn i hvilke tiltak man kan ha. Tenker du egentlig nok på UV-beskyttelse?

Visste du at man trenger solkrem hele året? 

Det er for eksempel mange som ikke vet at man burde smøre seg inn med solcreme i for eksempel ansiktet hele året. Det er ikke bare når det er sol at vi blir utsatt for UV-stråling, nei, det er noe som skjer i dagslys, selv hvis det er overskyet, og selv når det er vinter her i nord. Derfor er det en god ide å beskytte seg med solkrem hver dag, hele året, også når det regner og er overskyet. Det bryr nemlig ikke uv-strålene seg om. 

Vinduer og takvinduer

Det å beskytte seg mot solen, det er noe som mange tenker de må gjøre ute, men kanskje ikke nødvendigvis inne. Det er dog ikke tilfellet, og vi blir faktisk utsatt for en hel del UV-stråling innendørs også, hele året. Derfor kan det være lurt å tenke på dette når det kommer til vinduer, og sørge for å gjøre vinduene mer UV-sikre. Det er flere måter du kan gjøre vinduer og takvinduer mer UV-beskyttende på.

PVC-folie

En smart og forholdsvis enkel måte, er å bruke PVC-folie. Da kan du klistre folien på vinduene og sørge for at de beskytter mot de skadelige UV-strålene. Dette er noe man kanskje kan tenke på i spesielt stor grad hvis man har lokaler eller bolig, med store gulv til tak vinduer, og mye direkte sollys som kommer inn hele året. Vinduer og takvinduer kan altså dekkes til, men fremdeles være helt transparente, hvis man vil ha god beskyttelse inne. 

Flere nyheter