Vi bør være glade for bena vår

16 november 2019
Mathias Bjelland
Vi bør være glade for bena vår

Mirakelet med protetiske ben

Mange av oss vil gå gjennom livet uten å bli rammet av en særegen tragedie. Mange av oss vil ganske enkelt gå gjennom livet og oppleve sporadisk død av en nær venn eller pårørende og ikke noe mer i form av tragedie. Dessverre vil ikke alle av oss gå gjennom livet så glatt. Noen av oss vil gå gjennom tragiske ulykker eller kjenne noen som har det. Mange ganger innebærer dette at noen mister benet.

Heldigvis er det ikke akkurat verdens ende å miste et bein. Dette er på grunn av den økende sofistikasjonen av protesebeina de siste årene. Proteseben som hos https://www.tov.no/ er kunstige ben laget for å erstatte det fysiske rommet som tidligere var opptatt av det opprinnelige benet som nå har gått tapt. I det meste av historien, hvis protetiske ben var tilgjengelige, ville de bare være enkle trependler som bare var i stand til å gi brukeren nok balanse slik at de kunne gå uten å falle ned.

Protesebein er blitt til kunst

Nå for tiden har protesebein blitt en kunstform. Du kan fremdeles få et grunnleggende protesebein som fremdeles ser mye bedre ut enn det som pleide å eksistere for bare noen få tiår siden, men hvis du er villig til å gå for kvalitet, er det protesebein som bruker avansert teknologi for å gjøre det stadig mer nyttig for den som bruker det.

Moderne protesebein er i stand til å gi aktiv motorisk støtte til brukeren ved å spore sine trinn og bevegelser og kontinuerlig justere sine egne bevegelser for å synkronisere perfekt med brukerens. De fleste protesebein i dag kan også trygt fjernes fra brukeren når de slites eller er blitt teknologisk foreldet og en ny kan ta sin plass uten smertefull og / eller invasiv kirurgi. Kort sagt, moderne protesebein har vært en av de mange gavene til moderne vitenskap og teknikk som fortsetter å gi.

Flere nyheter