Vi bruker aluminium til nesten alt

04 august 2020
Johanne Larsen

Du bruker et materiale hver eneste dag som du kanskje ikke tenker på – og det er aluminium. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er et så populært materiale og hva det brukes til. 

Hvorfor bruker vi aluminium?

Vi bruker aluminium til nesten alt. Det er fordi aluminium har noen helt spesielle egenskaper som egner seg til mange forskjellige typer produksjoner. Det er nemlig sånn at aluminium kan brukes til mange forskjellige ting – det er det en god grunn til. Noe av det som gjør nettopp aluminium så spesielt, er at det er et materiale som er svært lett, men også tåler en del. Det vil si at det i for eksempel i maskinerier gjør det mulig å bygge forholdsvis lette, men kraftige maskiner. I forhold til verktøy, mulig å lage lette, men kraftige verktøy og så videre. Det er med andre ord veldig praktisk i mange sammenhenger. Det er også fordi man kan forme aluminium lett, og det gjør at man kan designe mange forskjellige produkter. 

Hva bruker vi aluminium til?

Vi bruker aluminium til veldig mange ting. Det er blant annet utrolig populært å bruke aluminium i bilproduksjon, og det er blant annet fordi det er så formbart. Det er nemlig da man kan lage aerodynamiske biler som er lette, men solide – og det er alfa og omega når det kommer til bil. 

Man bruker også aluminium til alt fra brusbokser til aluminiumsfolie, og det er ting man bruker hver eneste dag og som inngår i så godt som enhver husholdning. Det er også svært populært å bruke aluminium til verktøy. I tillegg så er det noen andre produkter som du bruker hver dag som faktisk også er laget av aluminium. Det er for eksempel ting som smarttelefoner og datamaskiner. Det er med andre ord ting som man omgir seg med hver dag, der man bruker aluminium. 

Flere nyheter